Cattolica Üniversitesi

Modanın Kalbi: Milano

Göz alıcı güzelliğinin yanı sıra tarihini ve mimarisini de konuklarına en açık şekilde gösteren; moda, sanat ve ticarette de bir dünya merkezi olan şehirden söz etmek istiyoruz: Milano. Bunların dışında paranın konuştuğu, yaratıcılığın ve ticaretin bir sanat biçimi olduğu geleceğin şehri olan Milano, Sezarların, Napolyonların hüküm sürdüğü eski ve büyüleyici bir tarihe sahiptir. Konuklarına daha ilk bakışta birçok şey vadeden Milano, moda severlere sayısız tasarım galerileri ve moda fuarları sunmakla beraber alışveriş tutkunlarının yüzünde tebessüm oluşturacak dünyanın en eski alışveriş merkezlerinden biri olan Galleria Vittorio Emanuele’ye de sahiptir. Ülkemizden de birçok seferlerin yapıldığı, 3 hava alanı ile Avrupa’ya ve tüm dünyaya ellerini uzatan Milano; İtalya’nın en zengin ve en gelişmiş ikinci kenti olmakla da gurur duymaktadır. Teknoloji ve bilimde de ünlü markalara ev sahipliği yapan Milano, Cattolica Üniversitesi ile de uluslararası öğrencilere sağladığı kariyer fırsatları sayesinde üniversite eğitiminde en çok tercih edilen şehirlerden birisi olmuştur.

Cattolica Üniversitesi

20.000’den fazla uluslararası öğrenciye ev sahipliği yapan Milano, birbirinden değerli 7 üniversitesinden biri olan tam adı Universita Cattolica del Sacro Cuore olan Cattolica Üniversitesi olarak da bilinen dünya çapında tanınan akademik bir profile sahip olan eşsiz bir kuruma sahiptir. 1921 yılında Agostina Gemelli tarafından Milano’da kurulan Cattolica Üniversitesi, özel üniversite olup, Avrupa’nın en önemli Katolik üniversitelerinden birisidir. Milano’nun merkezinde kutsanmış bir noktada olan kampüsünün dışında bir üniversite hastanesinin de bulunduğu, tıp ve ekonomi fakültesine ev sahipliği yapan Roma kampüsü; İtalya’nın mutfak kültürünün kalbi olan ve orta çağdan kalma, tipik bir İtalyan kasabası olan Piacenza’daki ve Brescia kampüsleriyle 30.000 öğrencisine 12 farklı fakültede eğitim vermektedir.

En iyi İtalyan bilim adamlarının ve akademisyenlerin yer aldığı Cattollica Üniversitesi, kayda değer endüstri ve iş ortaklarıyla öğrencilerine yıllık 9000’den fazla staj seçenekleri de sunmaktadır. Birçok milletten olan öğrencilerle yeni kültürlere, toplumlara ve görüşlere merhaba diyeceğiniz Cattolica Üniversitesi’nde ekonomiden felsefeye; dilbilimden sanata kadar sayısız yenilikçi birçok programdan birisini seçme imkanı bulabileceksiniz. Uluslararası öğrencilerine iki farkı müfredat programından birisini seçme fırsatı veren Cattolica Üniversitesi’nde ya sadece İngilizce öğretim dilinde eğitim alabilir ya da İtalyanca yeterlilik sınavlarına girerek aynı anda hem İtalyanca hem İngilizce öğretim dilinde eğitim alabilirsiniz. Öğrencilerine İtalyan kültürüne ve toplumuna daha iyi uyum sağlamasını isteyen Cattolica Üniversitesi dil kursları da sunmaktadır.

Dünya üniversiteler sıralamasında ilk 500’de yer alan Cattolica Üniversitesi siyasal bilimlerden hukuka; tarım ve veterinerlikten tıp alanına kadar 10 farklı alanda ulusal ve uluslararası düzeyde araştırmalar yürütmekte olup;  yaz ve kış okulları, uzmanlık dersleri, dil kursları ile öğrencilerinin eğitimini zenginleştirmek için elinden geleni yapmaktadır. Dünyanın her köşesinden gelen öğrencilere yuva olan Cattolica Üniversitesi’nde eğitim ücretleri ailenin gelir durumuna göre değişmekte olup ortalama 3000 ile 8900 Euro arası değişmektedir. Sınırların ötesine geçen, yüksek kalitede eğitim veren Cattolica Üniversitesi’nin uluslararası öğrencilerine sunduğu birçok burslardan faydalanmayı unutmayın!

Cattolica Üniversitesi Lisans Bölümleri

 Cattolica Üniveriste’sinde size geniş bir vizyon kazandıracak lisans bölümlerinden (İngilizce) bazıları şunlardır:

– İşletme ve Ekonomi

– Uluslararası İlişkiler

– Bankacılık ve Finans

– Psikoloji

– Dil ve Edebiyat bölümü programları

– Kırsal Yönetim

– Yenilik ve Teknoloji İdaresi

– Tıp

– Eğitim Bilimleri (İtalyanca)

(Daha fazla bilgi için iletişime geçiniz.)

Cattolica Üniversitesi Yüksek Lisans Bölümleri

Geniş ve zengin eğitim ağı sayesinde öğrencilerine akademik kariyerin ilk basamağındaki rakipsiz lisans eğitimi veren Cattolica Üniversitesi’nde gelecekte popülaritesini asla kaybetmeyecek alanlarda yüksek lisans eğitiminize devam edebilirsiniz:

İşletme ve Yönetim (20 farklı program)

Sosyal Bilimler (14)

Mimarlık (3)

Tarım Bölümleri (2)

Bilişim/Bilgi Teknolojisi Bölümleri (2)

Tıp

Öğrenci Yaşamı

İtalya’nın birbirinden güzel 4 noktasında öğrenciliğin tadına varmanızı sağlayacak kampüsleri olan Cattolica Üniversitesi, öğrencilerine Erasmus öğrenci topluluğu ile sayısız kültürel ve sportif faaliyetler düzenlemekte, diğer büyüleyici İtalyan şehirlerini keşfetmenize olanak sağlamaktadır. Her öğrenciye sağladığı ücretsiz sağlık ve psikolojik danışmanlığının yanı sıra her bir uluslararası öğrenciye verilen kanka (buddy) ile öğrencilerinin birbiri ile kaynaşmasını sağlamakta ve uyum sürecini kolaylaştırmaktadır.

Rönesans mimarı Bramante tarafından yapılan St. Ambrose Bazilikasının bir parçası olan şehrin merkezindeki Cattolica’nın Milano kampüsü, canlı kent yaşamının ve klasisizmin mükemmel karışımı olan Milano kentini farklı kılan moda ve sanat bölgelerine yürüme mesafesindedir. Ders aralarınızda bir zamanlar Dante’nin de adım attığı sokaklardaki kafelerden kahvenizi alabilir ya da Parco Sempione gibi muazzam parklarda arkadaşlarınızla piknik yapabilirsiniz. Dilerseniz kampüste kalıp Santa Caterina bahçesinde sessizliğin gölgesinde dersinize çalışabilir ya da huzurlu bir gün geçirebilirsiniz.

Milano Moda Donna ya da Uomo gibi erkek ve kadın modasının gösteriye çıktığı galerilerde moda uzmanı olabilir, Fieara degli Obej-obej’de birçok farklı pasta ve tatlıları tadabiliceğiniz festivallerde dilediğinizce eğlenebilirsiniz. Bunların dışında La Scala’da operalara katılabilir, futbolun önde giden takımları olan Milan ve Inter’in nefes kesen maçlarını takip edebilirsiniz.

Cattolica Üniversitesi Erasmus topluluğu ve kendi öğrenci servisiyle öğrencilerine konaklama konusunda destek vermekte olup aylık ortalama 275 Euro’ya bu ihtiyacınızı karşılayabilir; ortalama 1200 Euro’ya aylık tüm masraflarınızı karşılayabilirsiniz.

Endüstri, ticaret ve moda başkenti olan Milano’da yeniliğe ve gelişime önem veren Cattolica Üniversitesi’nde eğitim almak için bir an önce adımınızı atmalısınız!

Detaylı Bilgi İçin;

İtalya’da Okuyoruz, İtalya’da bulunan devlet ve özel üniversitelerle birlikte çalışmakta ve öğrencilerin bu üniversitelere kayıtlarını yapmaktadır. Cattolica Üniversitesi hakkında detaylı bilgi almak ve başvuru, kayıt işlemleri, vize ve oturma izni ve konaklama hizmetlerini öğrenmek için +90 312 543 54 53 ve +90 552 814 54 93  numaralardan bizi arayabilir, info@italyadaokuyoruz.com ‘a mail atabilir veya İletişim Formunu Doldurabilir’siniz.

Yorum Yaz

Whatsapp
E-mail