Ekonomi Diplomasıyla Neler Yapılır?

Ekonomi Diplomasıyla Neler Yapılır? Bir ekonomi diploması, çalıştığınız sektörden bağımsız olarak birçok alanda istihdam edilebilirliğinizi artıracaktır.

Ekonomi Diploması Size Neler Kazandırır?

Bir ekonomi diploması, çalıştığınız sektörden bağımsız olarak birçok alanda istihdam edilebilirliğinizi artıracaktır. Dünya işgücü piyasasında bu alanda mezun olanlara güçlü bir talep var ve iktisat öğrencileri tarafından geliştirilen yaygın olarak aktarılabilir analitik ve problem çözme becerileri, iktisat alanındaki kariyerlerin son derece geniş ve çeşitli olduğu anlamına gelir.

Aşağıda, beklentileriniz ve ihtiyaç duyacağınız beceriler hakkında ayrıntılı bilgi içeren bir dizi popüler ekonomi alanında kariyer fırsatları bulunmaktadır. Mezun olduktan sonra nasıl iş bulacağınıza ilişkin tavsiyelerimizi içeren kılavuzumuzu okumalısınız.

Peki, Ekonomi Diploması ile Neler Yapabilirsiniz?

Ekonomi mezunları için yaygın kariyer fırsatları:

  • İktisatçı
  • Finansal Risk Analisti
  • Veri Analisti
  • Finans Planlamacısı
  • Muhasebeci
  • Ekonomik Araştırmacı
  • Mali Danışman
  • Yatırım Analisti
  • Sigorta Uzmanı
  • Kamu Sektörü rolleri

Bazıları yüksek lisans düzeyinde ekonomi okumaya devam etmeyi seçerken (örneğin, Ekonomi Yüksek Lisansı), bu iyi bir iş bulmak için illaki bir zorunluluk değildir. Finans ve diğer sektörlerdeki ekonomi kariyerlerinin sadece bir lisans diplomasına sahip olanlar için geniş ölçüde erişilebilir olduğunu bilmeniz sizi profesyonel bir ekonomist olmak gibi yüksek düzeydeki hedeflerinizden caydırmamalıdır. Ekonomide yaygın olan meslekler için aşağıya bakınız.

Profesyonel Ekonomistlik Kariyeri

Profesyonel bir ekonomist olarak, ekonomik verileri, sorunları ve eğilimleri araştırmaya ve analiz etmeye dahil olacaksınız. Bu alandaki kariyerlerin çoğunda, gerekli uzmanlık becerilerini kazanmak için yüksek lisans yapmak gerekir. Profesyonel bir ekonomist olmak için, müşterilere (bireyler, şirketler, finans kuruluşları ve kamu kurumları) sunmak üzere ekonomik tahminler ve raporlar hazırlamaktan ve buna göre politika ve iş stratejisi konusunda tavsiyede bulunma konusunda da kendinizden emin olmanız gerekir.

Olası işverenler arasında yerel ve ulusal hükümet, kamu ve özel bankalar, sigorta şirketleri, düşünce kuruluşları, çok uluslu şirketler, finansal danışmanlık şirketleri, muhasebe firmaları ve yerel yetkililer bulunmaktadır. Mevcut durumda ve ekonomik bağlamlar hakkında sağlam bir farkındalık bu meslekte oldukça önemlidir.

Bankacılıkta Ekonomi Kariyerleri

Bankacılık kariyeri yüksek kazançlar sağlayıp çok fazla talep gördüğü için ekonomi mezunları arasında oldukça popülerdir. Ekonomi geçmişi olan mezunlar özellikle finansal kontrol, finansal planlama, risk analizi, veri analizi ve danışmanlık konularındaki rolleri için oldukça değerlidir. Müşterilerin ve işletmelerin finansal gereksinimlerini takip etmeye odaklanarak, bankacılık kariyerleri büyük ölçüde bir dizi bankacılık müşterisi ve tüketicisi için danışmanlık ve hizmet sunmakla ilgilenmektedir.

Muhasebe Alanında Kariyer

Nitelikli bir muhasebeci olmak için daha fazla mesleki niteliklere ihtiyacınız olacak, ancak ekonomi okumak muhasebeci olmak için yeterlidir. Bu alanda, bir kuruluşun, işletmenin veya bireyin finansal durumunu izlemeye odaklanan birden fazla endüstride çalışabilirsiniz. Muhasebecilik genel anlamda finansal verileri kaydetmeye, sınıflandırmaya, yorumlamaya ve iletmeye odaklanır.

Bu alanlar güçlü analitik beceriler, matematiksel yeterlilik, bilgisayar okuryazarlığı, şirket finansmanının tüm unsurlarının anlaşılması ve toplanan verilerin birleştirilmesi becerisini gerektirir. Ekonomi mezunları genellikle karmaşık veri kümelerini anlama ve finansal sorunların kökenini belirleme ve bunları muhasebe için iyi eşleşmeler haline getirme kabiliyetine sahiptir.

Ticaret ve Finansal Danışmanlık

Ekonomistler ve ekonomi uzmanları iş dünyasının ve finansal danışmanlığın kalbidir. Ekonomi mezunları, ekonomik araştırmanın gerekli olduğu büyük ve orta ölçekli kuruluşlarda iş bulabilirler. Bir ekonomistin görevi analitik problem çözme becerileri ve matematiksel yetenek ile beraber ekonomik teoriler ve modeller hakkında derinlemesine bilgi sahibi olmaktır. Ekonomi alanındaki mali müşavirler benzer görevleri yerine getirecektir, ancak aynı zamanda tek bir organizasyon yerine birden fazla müşteri için çalışabilir, raporlar hazırlayabilir ve işletme stratejisi konusunda tavsiyelerde bulunabilirsiniz. Bu alanlarda güncel endüstri bilgisi ve kurumsal finansman bilinci çok önemlidir.

Kamu Sektöründe Ekonomi Kariyeri

Ekonomi okuyanlar, finansal danışmanlık, ekonomik planlama, fiyatlandırma ve risk analizi de dahil olmak üzere, kamu ve özel kurumların tüm alanlarında çalışabileceklerdir. Kamu sektöründeki bu kariyerler genellikle kamu vergilendirmesi, ulaştırma, atık hizmetleri, enerji ve diğer devlet harcamaları ile ilgilidir. En son küresel durgunluk ve dünyadaki hükümetler tarafından ekonomi mevzuatının düzenlenmesi sayesinde ekonomi öğrencilerine olan ilgide bir artış görülmektedir.

Sigorta Uzmanlığı ve Veri Analizi

Bir sigorta uzmanı finansal risk ve belirsizliğin etkilerini değerlendiren ve tavsiyelerde bulunan bir profesyoneldir. Sigorta uzmanları hem işletme hem de ekonomi konusundaki bilgilerini kullanarak raporlar sunarlar ve bu risklerin nasıl azaltılacağına ilişkin stratejiler geliştirirler. Bu alandaki başlangıç düzeyindeki işlerin çoğu emeklilik ve sigortalarla ilgili olmasına rağmen, daha sonra bankacılık, yatırım ve sağlık hizmetleri gibi alanlara yönelme şansınız olacaktır. Bu uzmanlar matematik ve istatistik alanında uzman olmakla beraber, aynı zamanda karmaşık olan verileri uzman olmayan kişilere etkili bir şekilde açıklayabilmelidirler.

Ekonomi Alanındaki Diğer Alternatif Meslek Alanları

Eğer ekonomi okuduysan her şey mümkün gibi görünmektedir. Yukarıda bahsettiğimiz meslekler dışında denetçi, borsacı, sigortacı, işletme müdürü, perakende satıcı, fiyatlandırma analisti, istatistikçi, finansal danışman ve satış görevlisi gibi mesleklerde kariyer yapabilirsiniz.

Ancak, yukarıdakilerden hiçbiri size hitap etmediyse, ekonomi diploması ile ne yapabilirsiniz? Şimdi bahsedeceğimiz seçenekleri de göz önünde bulundurmak isteyeceksiniz: uluslararası gelişim, insan kaynakları yönetimi, IT, gazetecilik, hukuk, yönetim, pazar araştırması, politika, halkla ilişkiler, sosyal hizmetler. Ya da girişimci olabilir ve kendi işinizi kurabilirsiniz!

Ekonomi veya işletme eğitimi arasında sıkışıp kalmışsanız, uluslararası öğrenci yazarlarımızdan tavsiye alarak en iyi şekilde karar verebilirsiniz.

Detaylı Bilgi İçin;

İtalya’da Okuyoruz, İtalya’da bulunan devlet ve özel üniversitelerle birlikte çalışmakta ve öğrencilerin bu üniversitelere kayıtlarını yapmaktadır. Ekonomi Diplomasıyla Neler Yapılır? hakkında detaylı bilgi almak ve başvuru, kayıt işlemleri, vize ve oturma izni ve konaklama hizmetlerini öğrenmek için +90 312 543 54 53 ve +90 552 814 54 93 numaralardan bizi arayabilir, info@italyadaokuyoruz.com ‘a mail atabilir veya İletişim Formunu Doldurabilir’siniz.