Felsefe Diplomasıyla Neler Yapılır?

Felsefe Diploması Size Neler Kazandırır?

Ricky Gervais, Ethan Coen ve eski 16. Papa Benedict’in ortak noktaları nelerdir? Evet, doğru tahmin ettiniz, hepsi üniversitede felsefe eğitimi aldı.

Felsefe ile doğrudan ilgili birkaç meslek olsa da, felsefe okuyanlar, güçlü iletişim, eleştirel ve mantıksal düşünme gibi hem kişisel hem de profesyonel yaşamlarında faydalı olacak becerileri öğrenirken aynı zamanda bir tartışmanın tüm açılarıyla kavrayabilirler ve bunları etkili bir şekilde değerlendirebilirler.

Felsefe mezunları usta problem çözücü olmalarının yanı sıra toplanan bilgileri düzenleyebilme yetenekleri de oldukça ileri seviyededir. Sorunlara çözüm üretirken izledikleri yol sayesinde de birçok profesyonel sektörde aranan adaylardır.

Siz varoluşsal soruları cevaplamaya çalışırken, biz de tam olarak bir felsefe diplomasıyla neler yapılır? sorusuna cevap aramaya çalışacağız.

Bir Felsefe Diploması ile Neler Yapabilirsiniz?

Faydalı sorular sorma, problemlere mantıklı çözümler bulma, analitik ve eleştirel düşünme becerileri sayısız sektör arasında büyük değer görmektedirler. Bazı popüler alanlar için (örneğin hukuk alanında) muhtemelen daha fazla mesleki nitelik kazanmanız gerekirken felsefe okuduğunuzda farklı kariyer alanlarında sağlam bir alt yapı edinirsiniz.

Beklentileriniz ve ihtiyaç duyacağınız beceriler konusunda tavsiyeler ve bilgiler içeren felsefe kariyerlerine ve ilgili mesleklerle alakalı bilgi edinmek için bakmak aşağıdaki bilgilere bakmalısınız.

Eğitimde Kariyer

Bir felsefe diploması her seviyedeki eğitim ve öğretimde kariyer için iyi bir temel sağlayabilir. Bunun temel nedeni, eğitiminiz boyunca bu kariyerde fazlasıyla istenen mükemmel bir iletişim ve eleştirel düşünme becerisi kazanmış olmanızdır.

Çoğu ülkede, özel okullarda ve yüksek öğretim kurumlarında sadece bir diploma yeterli olabilirken diğer eğitim kademelerinde öğretmenlik mesleğini sürdürmek için profesyonel bir eğitim yeterliliğine ihtiyacınız olacaktır. Ancak yüksek lisans veya doktora sahibi kişilerle ve eğitimde tecrübeye sahip olanlar ilk olarak tercih edilmektedir.

Üniversite düzeyinde öğretmenlik yapmayı umuyorsanız, gençlik düzeyindeki akademik pozisyonlar için şiddetli bir rekabetle karşılaşacaksınız. Bununla birlikte, felsefe mezunları genellikle ilgili alanlarda araştırma kariyerleri için birincil adaylardır. Seçtiğiniz uzmanlık alanında çok büyük bir yetenek ve uzmanlık göstermeniz ve hedef araştırma projenizin mevcut akademik ortamı nasıl zenginleştireceğine dair net bir vizyon sunmanız gerekecektir.

Kamu Sektöründe Kariyer

Kamu sektöründeki kariyerler, bir ülkedeki devlet tarafından finanse edilen alanları kapsayan çeşitli mesleklerdir. Felsefe okuyanlar karmaşık toplumsal ve dünya meselelerini anlayabilme yetenekleri ile genel analitik yeteneklerini geliştirdikleri için kamu sektöründeki mesleklere iyi bir şekilde yerleşebilirler.

Kamuda sağlık hizmetleri, polis kuvvetleri, silahlı kuvvetler ve sivil kamu hizmetleri felsefe mezunları için görev alınabilecek alanlardır. Bu alanların tamamında birçok idari ve diğer ofis tabanlı meslekler bulunmaktadır.

Yayıncılık ve Gazetecilikte Kariyer

Yayıncılıkta kariyer, dergi, kitap, gazete, akademik dergiler ve diğer yayınlanabilir medya türlerinin üretimi etrafında döner. Dijital yayıncılığın hem çevrimiçi hem de elektronik cihazlar için (e-kitaplar) büyümesi yayıncılıkta kariyer fırsatlarının bol olduğu anlamına gelir. Yayıncılıkta kariyer alanlarında, editörlük, prodüksiyon, pazarlama ve satış alanındaki meslekler vardır.

Bu arada gazetecilik kariyeri araştırma, yazma, düzenleme, sunma ve çeşitli yayın ve multimedya biçimlerine odaklanan meslekleri içerebilir. Gazetecilik alanında lisansüstü eğitim derecesi genellikle gerekli değildir ancak olduğu takdirde daha iyi olacaktır. Gazetecilik mesleğine girme şansınızı arttırmak için diplomanızın yanı sıra bir gazetecilik çalışması portföyü oluşturmalı ve bu alanda bir iş deneyimi kazanmalısınız.

Daha Az Yaygın Felsefe Kariyerleri

Hukukta Kariyer

Hukuk kariyerlerinin ağırlıklı olarak hukuk diplomasına sahip mezunlarıyla dolu olduğunu düşünebilirsiniz, ancak aslında bir felsefe diploması bu alan için iyi bir temel sağlayabilir. Avukat veya hukuk görevlileri gibi özel rollerin yasal eğitim ve niteliklere sahip olanlar için ayrılmış olmasına rağmen, felsefecilerin araştırma ve analiz konusundaki becerileri bu endüstride paha biçilmez olacaktır ve diğer bölümlerden mezun olanlar işlerine ilişkin kurslara katılarak ya da araştırma, sekreterlik ve avukat asistanı gibi işleriyle ilgili yasal eğitimlerini geliştirmeye açık pozisyonlarla bu sektöre girebilirler.

Psikoterapi ve Psikolojik Danışma Alanında Kariyer

Felsefe lisansında edinilen analitik ve metodik beceriler göz önüne alındığında, felsefe mezunları psikoterapi ve psikolojik danışma alanında kariyer için en iyi adaylar olabilir. Bu meslekler genellikle belirli bir mesleki yeterlilik gerektirse de, çoğunlukla yüksek lisans derecesi gerektirmez. Wannabe psikologları daha resmi bir yol izlemiş olsalar da (muhtemelen psikoloji diplomasıyla), terapistler ve danışmanlar genellikle çeşitli eğitim geçmişlere, deneyimlere ve gelişim için anahtar olan staj yapan kişiler arasından geliyorlar.

Bu alandaki en önemli nitelikler mükemmel iletişim becerileri, psikolojik süreçler bilgisi ve empati kurabilme becerisidir. İşin çoğunluğu çeşitli terapi ve tartışma yöntemlerini kullanarak duygusal ve psikolojik engelleri aşmaya yardım etmek olan danışmanlar bireylerle, çiftlerle ve ailelerle yüz yüze çalışacaklardır.

Bu sektörlerden hiçbiri size çekici gelmiyorsa, medya, iş dünyası, sağlık, reklam, halkla ilişkiler, insan kaynakları ve pazarlama gibi yeteneklerinizi kullanacağınız daha pek çok sektör bulunmaktadır.

Detaylı Bilgi İçin;

İtalya’da Okuyoruz, İtalya’da bulunan devlet ve özel üniversitelerle birlikte çalışmakta ve öğrencilerin bu üniversitelere kayıtlarını yapmaktadır. Felsefe Diplomasıyla Neler Yapılır? hakkında detaylı bilgi almak ve başvuru, kayıt işlemleri, vize ve oturma izni ve konaklama hizmetlerini öğrenmek için +90 312 543 54 53 ve +90 552 814 54 93 numaralardan bizi arayabilir, info@italyadaokuyoruz.com ‘a mail atabilir veya İletişim Formunu Doldurabilir’siniz.

Yorum Yaz

Whatsapp
E-mail