İtalya’da Mühendislik Giriş Sınavı

Mühendislik bölümü okumak isteyen öğrenciler için üniversitelerin kabul sınavlarının bazı temel özellikleri bulunmaktadır. İtalya’da Mühendislik okumak isteyen öğrenciler için hazırlamış olduğumuz yazımızdan detaylı bilgilendirmelere ulaşabilirsiniz. Aklınıza gelen diğer sorularınız için İtalya’da Okuyoruz uzmanlarıyla iletişime geçmekten çekinmeyin.

İtalya’da Mühendislik eğitimi ‘’Politecnico’’ olarak adlandırılan teknik okullarda verilmektedir. Mühendislik lisans eğitimi 3 yıl sürmektedir. Mühendislik eğitimi aldığınız üniversitelerde verilen teorik eğitim projelerle, seminerlerle ve stajlarla pratiğe dökülmektedir. İtalya’da Mühendislik eğitiminizi otomotiv, elektronik, bilgisayar, makine, endüstri gibi ülkemizde oldukça popüler olan bölümlerde İngilizce olarak tamamlayabilirsiniz. İtalyanca bilgisine sahip olup, İtalyanca olarak Mühendislik eğitimi almak isteyen öğrenciler için ise biraz daha fazla program seçeneleri ünİversitelerde bulunmaktadır.

İtalya’da Mühendislik Lisans Eğitimi

  • Politecnico Di Torino Üniversitesi (İngilizce)
  • Politecnico Di Milano Üniversitesi 
  • Roma Tor Vergata Üniversitesi (İngilizce)
  • Roma La Sapienza Üniversitesi (İngilizce)
  • Genova Üniversitesi Üniversitesi
  • Napoli Luigi Vanvitelli Üniversitesi ‘nde verilmektedir.

İtalya’da Mühendislik eğitimi alacak olan öğrencilerin İtalya’da mühendislik giriş sınavı na girmeleri gerekmektedir. Aynı zamanda bazı üniversitelerde kendi giriş sınavlarını yaparak öğrenci kabul etmektedir.

TOLC-I Mühendislik Giriş Sınavı

TOLC-I Mühendislik giriş sınavı bilgisayar tabanlı bir sınavdır. Sınav genellikle Ağustos sonu Eylül ayı gibi yapılmaktadır. Giriş sınavları yerel üniversiteler tarafından düzenlenmektedir. TOLC-I sınavının yapısı 4 bölümden ve 50 sorudan oluşmaktadır. Adayların sınavı tamamlanması için 110 dakikası vardır. İngilizce testini tamamlamak için her adaya 15 dakika ayrılmıştır. TOLC-I Mühendislik giriş sınavında toplam zaman 125 dakikadır. TOLC-I sınavının formatı şu şekildedir;

Matematik: 20 soru

Kimya ve Fizik: 10 soru

Okuduğunu Anlama: 10 soru

Mantık: 10 soru

İngilizce Dil sınavı: 30 soru (Amaç, yalnızca öğrencilerin akademik yıl boyunca İngilizce için ek derslere ihtiyaç duyup duymadığını değerlendirmektir)

TOLC-I sınavında her doğru cevap 1 puan kazandırırken, her yanlış cevap 0,25 puan kaybettirmektedir. Boş bırakılan soruların TOLC-I sonucuna herhangi bir etkisi bulunmadığı için, öğrencilerimize bilmedikleri soruları yanıtlamamalarını tavsiye ediyoruz.

TOLC-I sınavında almanız gereken minimum skor üniversiteden üniversiteye ve giriş sınavı sonucuna göre değişkenlik göstermektedir.

Politecnico di Torino Üniversitesinde Mühendislik giriş sınavının formatı;

Politecnico di Torino Üniversitesinde Mühendislik eğitimi almak  isteyen öğrencilerin TIL sınavına girmeleri gerekmektedir. Üniversite, TIL (Test in Laib) denilen özel bir simülasyon sınavı ile öğrenci kabul etmektedir. Sınav, İngilizce Mühendislik fakültesinde okumak isteyen öğrenciler için yapılmaktadır. TIL sınavı, 42 çoktan seçmeli sorudan oluşan bilgisayar üzerinden yapılan bir sınavdır. Tüm soruların beş seçeneği vardır, bunlardan sadece biri doğrudur. Adayların tüm soruları cevaplandırmaları için 90 dakikaları bulunmaktadır.

TIL sınavının formatı;

Matematik: 18 soru

Fizik: 12 soru

Metin Analizi: 6 soru

Mantık: 6 soru

TOLC-I sınavında olduğu gibi TIL sınavında da her doğru cevap 1 puan kazandırmakta, her yanlış cevap ise 0,25 puan kaybettirmektedir. Boş bırakılan soruların TIL sonucuna herhangi bir etkisi bulunmamaktadır. Bu nedenle öğrencilerin bilmedikleri soruları boş bırakmalarında fayda vardır. Sınavın ardından aynı gün sonuçları almak mümkündür.

TIL sınavı, yılda 6 defa düzenlenir ve her öğrencinin 3 kez sınava girme hakkı bulunur. İlk sınav Mart ayında son sınav ise Eylül ayında yapılmaktadır. Alınan en yüksek puan üniversiteye giriş için kabul edilmektedir.

TIL sınavında baraj puanı 20’dir. Avrupa vatandaşı olmayan öğrenciler (non-EU), 30 puan ve üzeri aldığında Mühendislik programlarına yerleşmeye hak kazanırlar. Avrupa vatandaşı olan öğrenciler (EU) ise, TIL sınavında 50 puan ve üzerinde bir puan almaları gerekmektedir. Genellikle Mühendislik giriş sınavında 60 puan ve üzeri alan öğrenciler ise seçtikleri bir Mühendislik bölümüne kayıt hakkı kazanırlar. Ayrıca Politecnico di Torino Üniversitesinde Mühendislik eğitimi almak isteyen öğrencilerin IELTS ‘den 5.5 alması yani İngilizcesinin B2 seviyesinde olması gerekmektedir.

Politecnico di Milano Üniversitesinde Mühendislik giriş sınavının formatı;

Politecnico di Milano Üniversitesinde yapılan Mühendislik bölümüne giriş sınavı bilgisayar tabanlı toplam 65 çoktan seçmeli sorudan oluşan bir sınavdır. Adayların soruları cevaplandırmaları için 110 dakikaları bulunmaktadır.

Matematik, Mantık ve İstatistik: 25 soru

Fizik: 5 soru

Sözel Anlama: 5 soru

İngilizce Dil sınavı: 30 soru (Amaç, yalnızca öğrencilerin akademik yıl boyunca İngilizce için ek derslere ihtiyaç duyup duymadığını değerlendirmektir)

Sınavda her doğru cevabınızda 1 puan kazanır, her yanlış cevabınız da ise 0,25 puan kaybedersiniz. Cevaplamadığınız sorularınızın herhangi bir etkisi bulunmamaktadır.

Politecnico di Milano Üniversitesi’nin yapmış olduğu Mühendislik giriş sınavında adayların 100 üzerinden minimum 60 puan, İngilizce sınavından ise 24 puan almaları gerekmektedir.

Sınavdan 60 puandan daha az alan öğrencilere Zorunlu Eğitim Desteği olarak Matematik veya Fizik derslerinde ilave dersler verilmektedir. Aynı şekilde İngilizce Dil sınavında 24 puandan az alan öğrenciler ek İngilizce kurslarına katılmak zorunda kalacaklardır.

Roma Tor Vergata Üniversitesinde Mühendislik giriş sınavı;

Online mülakat sınavı ile öğrenci kabul etmektedir. Adayların lise not ortalaması ve İngilizce dil belgesi değerlendirilmektedir.

Roma La Sapienza Üniversitesinde Mühendislik giriş sınavının formatı;

TOLC-E sınavı ile öğrenci kabul etmektedir. Sınav, yılda birkaç kez belirlenen tarihlerde İtalya’da düzenlenmektedir. TOLC-E sınavına öğrenciler bir kaç kez katılabilirler. Sınav, İngilizce dilinde yapılmakta ve 30 sorudan oluşmaktadır. Öğrencilerin soruları 90 dakika içerisinde çözmeleri gerekmektedir.

TOLC-E sınav formatı;

Mantıksal Akıl Yürütme: 13 soru

Metin Analizi: 10 soru

Matematik: 13 soru şeklindedir.

Detaylı Bilgi İçin;

İtalya’da Okuyoruz, İtalya’da bulunan devlet ve özel üniversitelerle birlikte çalışmakta ve öğrencilerin bu üniversitelere kayıtlarını yapmaktadır. İtalya’da Mühendislik Giriş Sınavı hakkında detaylı bilgi almak ve başvuru, kayıt işlemleri, vize ve oturma izni ve konaklama hizmetlerini öğrenmek için +90 312 543 54 53 ve +90 552 814 54 93 numaralardan bizi arayabilir, info@italyadaokuyoruz.com ‘a mail atabilir veya İletişim Formunu Doldurabilir’siniz.

Yorum Yaz

Whatsapp
E-mail