Hayallerinizi Süsleyen İtalya'ya Yakından Göz Atın!
Ara
İtalya’da Okuyoruz İtalya'da Yaşam Matematik Diplomasıyla Neler Yapılır?

Matematik Diplomasıyla Neler Yapılır?

Matematik Diplomasıyla Neler Yapılır?Matematik uzmanları dünyanın her yerindeki endüstrilerde talep görmektedir.Çalışma alanlarını yazımızda bulabilirsiniz.

Matematik Diploması Size Neler Kazandırır?

İngilizce’de matematik ‘Math’, ‘ Maths’ ya da geleneksel olarak ‘Mathematics’ olarak farklı isimlerde adlandırılsa da, bu alanda kariyer olanaklarınız çok sayıda olmakla beraber, aynı zamanda oldukça da kazançlıdır.

Teknolojiye verilen artan önem ve her türlü organizasyonun sağladığı büyük bilgi ve ekonomik verimlilik sayesinde, uzman kişilere olan talep her geçen gün hızla artmaktadır.

Aslında, ABD Çalışma İstatistikleri Bürosu'na göre, 2018 ve 2028 arasında, matematikçiler için iş piyasasının yüzde 30 oranında artması beklenerek yıllık ortalama tahmini maaşın 88.190 dolara çıkması beklenmektedir.

Matematik okuyanlar problem çözmede çok iyilerdir ve en gelişmiş denklemleri bile anlamaya isteklidirler. Matematik alanında akademik araştırma yaygın bir kariyer olmakla birlikte işletme, ekonomi ve bankacılık da çalışılabilecek alanlar arasındadır. Bu geniş yelpazedeki fırsatlar, matematik mezunlarının sahip olması gereken güçlü analitik zeka ve problem çözme becerilerine duyulan evrensel ihtiyaçtan kaynaklanmaktadır.

Matematik Diploması ile Ne Yapabilirsiniz?

Peki, bir matematik derecesi ile ne yapabilirsiniz? Matematik uzmanları dünyanın her yerindeki endüstrilerde talep görmektedir. Matematik okuyun ve hukuk ya da tıp gibi uzmanlık alanları da dahil olmak üzere, hiç göz önünde bulundurmadığınız sektörlerde kariyer olanaklarına erişin. Bununla birlikte, çok sayıda matematik kariyeri işletme veya bilim ve teknoloji ile ilgili sektörlere dayanmakta olup matematik mezunları muhasebeci, sigorta uzmanı, istatistikçi, teknisyen, ekonomist veya pazar araştırmacısı gibi mesleklerde yer alabilmektedirler.

Ne beklemeniz gerektiği ve ihtiyaç duyacağınız beceriler dahil olmak üzere “Matematik derecesi ile ne yapabilirsiniz?” sorusuna birkaç olası cevap için bu makaleyi okumaya devam edin.

Muhasebe ve Finans Alanında Kariyer

Muhasebe mesleği matematik mezunları için birçok farklı sektörde çeşitli seçenekler sunar. Muhasebe sektörü, denetçi, vergi muhasebecisi, adli muhasebeci, yönetim muhasebecisi ve şirket danışmanı gibi rolleri içerir. Yetkili bir muhasebeci olmak için, matematik veya ilgili alanlardaki lisans derecesine ek olarak, ayrıca daha fazla mesleki eğitimler almanız gerekir. Bununla birlikte bu alanda stajyer olarak bir şirkete başlarsanız, işvereniniz alanınızda gelişmek için gereken deneyim ve profesyonel sertifikayı kazanmanıza yardımcı olacaktır.

Bankacılıkta Kariyer

Bankacılıkta kariyer fırsatları, bireysel bankacılık dünyasından kurumsal yatırım bankacılığına kadar uzanmaktadır.  Kamuda ve özel sektörde olmak üzere her iki arena da birleşme ve satın almalar, tahviller ve hisse senetleri, özelleştirme, borç verme ve halka arzlar gibi alanlarda uzmanlaşma fırsatlarıyla birlikte finansal değerlendirme ile ilgilenilmektedir. Pazar araştırması, yeni iş fırsatları yaratma ve müşterilere sunmak için finansal modeller ve çözümler üretme bu sektördeki kişilerin görevleri arasında sayılabilir. Bankacılıkta matematik kariyeri kazançlı olabilir, ancak bazı alanlar için finans alanında mesleki yeterlilikler gerekecektir.

Sigorta Uzmanlığı Kariyeri

Sigortacılar müşterileri yönetmek ve tavsiyede bulunmak için finansal riskleri değerlendirir. Risk analizi becerilerini ekonomi ve işletme bilgisi ile birleştiren uzmanlar, sağlam yatırımların yapılmasını ve ticari / iş hedeflerinin gerçekleştirilmesini sağlar. Yeni başlayanların çoğu, nispeten düşük riskli bir alan olan emekli aylıkları ve sigorta alanlarında çalışmaya başlarken tecrübe kazandıkça ileride bankacılık, sağlık veya yatırım alanlarında çalışma imkanı doğmaktadır.  Bu alanda yapılan işler danışmanlık ve sigorta şirketlerinde olduğu gibi müşteriyle yüz yüze olacaktır ve tüm sigortacılar uzman olmayan kişilere karmaşık verileri ve analizleri iletme becerisine ihtiyaç duyacaklardır.

İstatistik Alanında Kariyer

İstatistikçiler, istatistik ve nicel verilerin derlenmesi, analizi, yorumlanması ve sunumu konusunda uzmandır. İstatistikçilerin becerileri, sağlıktan politikaya, finanstan spora kadar çok çeşitli sektörde gereklidir. Bu alanda anketler, deneyler ve bağlamsal analiz yoluyla veri yönetimi, toplama ve düzenleme göreviniz olacaktır. Daha sonra raporları oluşturmaya başlayıp örneğin gelecekteki iş hedeflerinde daha iyi finansal kararlar verebilmek için müşterilerinize ya da meslektaşlarınıza olası stratejiler hakkında tavsiyeler verebilirsiniz. Bir istatistikçi olarak sağlam iletişim ve BT becerilerinin yanı sıra uzman analitik becerilere sahip olacaksınız.

Akademik Alanda Kariyer

Akademi ve araştırma kariyerleri matematik öğrencileri arasında oldukça popülerdir. Bu alan bir sonraki keşifleri, teorileri ve uygulamaları ileriye götürmek isteyenlere ve tarihin en büyük matematiksel zihinlerinden bazılarını takip etmek isteyenlere hitap etmektedir.

Matematik alanındaki akademik ve araştırmaya dayalı kariyerler hangi alanda uzmanlaşmak istediğinize bağlı olmakla beraber inanılmaz derecede geniş kapsamlı olabilir. Uzun süreli akademisyenler genellikle yayıncılık, dergi ve süreli yayınlara katkıda bulunmakla beraber bu bölümler çoğu üniversitede bulunmaktadır.

Diğer yaygın matematik kariyerleri arasında istihbarat analizi, operasyonel araştırma, istatistiksel araştırma, lojistik, finansal analiz, pazar araştırması (iş için), yönetim danışmanlığı, BT (sistem analizi, geliştirme veya araştırma), yazılım mühendisliği, bilgisayar programlama, kamu sektörü (bir bilim insanı olarak danışma kapasitesi veya istatistikçi), bilimsel araştırma ve geliştirme (örneğin, biyoteknoloji, meteoroloji veya oşinografi) gibi birçok alan bulunmaktadır.

Matematikteki Diğer Kariyer Fırsatları

Mühendislik

Mühendislik alanına girmenin en yaygın yolu bir mühendislik diplomasına sahip olmakla birlikte, bir matematik diploması da bazı özel alanlarda sizi oraya getirebilir. Matematik mezunları fiziksel problemleri çözmede yardımcı olurlar ve mekanik, yapısal, havacılık ve diğer birçok mühendislik alanında çalışabilirler. Bununla birlikte, mühendislik kariyeri genellikle matematik eğitimi kapsamında olmayan uzmanlık bilgisine ihtiyaç duyar. İstihdamınızı doğrudan üniversitede geliştirmek istiyorsanız mühendislik stajları ve iş deneyimi size yardımcı olabilir.

Meteoroloji

Meteoroloji sadece hava durumunu sunmaktan daha fazlasıdır. Bu alan tahminler üretmek için hava istasyonlarından, radardan, uzaktan algılayıcılardan ve uydu görüntülerinden toplanan verileri kullanarak hava koşullarının incelenmesini içerir. Meteoroloji alanı mükemmel IT becerilerinin yanı sıra karmaşık matematiksel verileri analiz etme ve yorumlama konusunda güçlü becerilere ihtiyacınız olacaktır.

Eğitim ve Öğretim

Araştırma odaklı akademik alana ek olarak kayda değer birçok matematik kariyeri eğitim ve öğretimde bulunabilir. Matematik ilk ve orta öğretim sistemlerinde her zaman yüksek bir önceliktir ve bu durum mezunlara büyük bir ilgi yaratır. Çoğu ülkede öğretmenlik yapmak için, resmi bir öğretmenlik niteliğine ihtiyacınız olacaktır. Bu yeterlilik genellikle bir yıldan az bir sürede kazanılabilir ve genellikle hükümetler tarafından yüksek oranda finanse edilir ve genellikle ücretleri karşılamak için hibe verilir. Üniversite düzeyinde öğretmenlik yapmak için ilgili bir uzmanlık dalında lisansüstü bir derece gerekir. Bu yolu seçerseniz kendi akademik araştırmanızı takip etme şansınız da olacaktır.

Detaylı Bilgi İçin;

İtalya’da Okuyoruz, İtalya’da bulunan devlet ve özel üniversitelerle birlikte çalışmakta ve öğrencilerin bu üniversitelere kayıtlarını yapmaktadır. Matematik Diplomasıyla Neler Yapılır? hakkında detaylı bilgi almak ve başvuru, kayıt işlemleri, vize ve oturma izni ve konaklama hizmetlerini öğrenmek için +90 312 543 54 53 ve +90 552 814 54 93 numaralardan bizi arayabilir, [email protected] ‘a mail atabilir veya İletişim Formunu Doldurabilir’siniz.
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *